bestek (12K)
Recensie: Il Bocallino
Ontvangst Wij werden op weinig enthousiaste wijze begroet en kregen een tafel toegewezen
Sfeer De tafels en bankjes vormen een soort nissen. Dat geeft een enigszins intieme sfeer. Hoewel ingericht met allerlei snuisterijen was de sfeer niet echt Italiaans
Eerste drankje Daar werd vlot naar gevraagd en het werd vlot gebracht
Bestellen De dienster gaf het menu niet eerst aan de dame: niet zoals het hoort dus. De bestelling werd even later opgenomen door een meneer. Gevraagd werd of we brood met kruidenboter wilden. Die kregen we na bevestiging bezorgd met (ongevraagd) olijven. Later bleek dit berekend te zijn (eur. 3,50). Onze bestelling werd opgenomen op correcte, doch niet hartelijke wijze. De vegetariŽr in ons gezelschap werd wegwijs gemaakt in evt. vegetarische gerechten. Aangezien deze dezelfde avond div. lichamelijke problemen kreeg, vragen wij ons af of deze aanwijzingen wel klopten.
Bediening We werden correct, maar weinig enthousiast en onervaren bediend. De dienster ging terwijl wij zaten te eten, zelf in het restaurant zitten eten. Ook dat maakte geen goede indruk. Omdat er nog maar 1 persoon was die bediende en het restaurant redelijk bezet was, werd de bediening toen ook te traag.
Wachttijd De wachttijd was normaal. Het brood werd snel gebracht.
Kwaliteit De kwaliteit was heel matig. Ook de wijze waarop e.e.a. werd geserveerd. Gemengde pasta onherkenbaar onder een dikke laag gehakt met kaas. Ossobucco, die nog nooit zo dun was gesignaleerd, bedekt met een dikke laag groeten in tomatensaus. De prijs/kwaliteitverhouding deugde voor geen meter. Veel te duur. De tiramisu was ronduit vies, bedekt met een dikke laag cacao, in het vanille-ijs zaten stukjes waterijs.
Kwantiteit Er lag genoeg op de borden en schaaltjes, maar groenten, saus, vlees en pasta werden niet in de goede verhouding opgediend
Algemene indruk Een restaurant dat niet werkt aan het kweken van een vaste cliŽntŤle, maar hoopt op steeds nieuwe gezichten, met name toeristen. Men maakt zich niet zo druk om de kwaliteit en vraagt te hoge prijzen. Wat mij betreft moeten we naar een ander Italiaans restaurant uitzien. Kennellijk is er een wijziging in het management opgetreden, want de sfeer, kwaliteit, kwantiteit en de prijzen zijn niet meer wat het was.
Waardering Dikke min, zal dit restaurant in het vervolg mijden.

Terug